fredag 19 februari 2010

Utkant'n

Utkant'n - där alla vi som känner oss utanför kan få vara det tillsammans.

Ännu en klubb dyker upp i klubbtäta Umeå, orsaken till att du ska uppmärksamma just den här är att den satsar på mindre kända men bra liveakter och ligger mitt i allas vårt älskade Ålidhood istället för nere på stan. En klubb som kommer till folket med andra ord. Det tackar vi för. Jag träffade Lisa Eklöf, en av arrangörerna, för att söka svaret på den eviga frågan: vad är grejen?

Inslaget sänds också i P4 Västerbottens Äntligen fredag, min debut som reporter i Sveriges radio inträffade redan innan praktiken alltså. Ratta in P4 eller lyssna på SR:s webbradio.

PÅA När Umeås nyaste klubb slår upp portarna är det ingen trendkänslig publikfriare vi ser. Klubb Utkant’n vill verka i periferin, både musikaliskt och geografiskt. Klubben håller till utanför centrum, det enda rättesnöret är att det ska vara en klubb för lajvspelningar och under premiärkvällen är temat lokal folkrock.


Klubb Utkant'n i Umeå inför premiärkvällen by ordström

AVA Under premiärkvällen kommer även Gnarly Boys och Frida Selander att spela. Lisa Eklöf arrangerar Klubb Utkant'n tillsammans med Maria "Abba" Hagberg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar